Miha Bodytec Extra Informatie

Miha Bodytec is een weerstandstraining om figuur correctief bezig te zijn in slechts 20 minuten tijd gedurende 1x per week. Ons lichaam stuurt zelf elke dag miljoenen elektrische signaaltjes via ons zenuwstelsel naar de spieren om informatie te ontvangen en te verwerken. De informatie heeft betrekking tot de staat waarin ze verkeren, het aanspannen van een spier, het maken van een beweging, eigenlijk alles wat je met je lichaam doet.

Electro Musculaire Stimulatie (EMS training) maakt ook gebruik van dit systeem door via elektroden elektrische signaaltjes naar je spieren en zenuwen te sturen om ze te trainen. De elektroden worden door een functioneel vest of band via een setje onderkleding op de spier aangebracht.

Het hele lichaam, 8 spiergroepen, worden tegelijkertijd getraind waardoor 3 uur trainen in 20 minuten kan worden gedaan. Er kan een veel intensievere prikkel aan de spieren gegeven worden, wat bij normale training niet mogelijk is. Ter vergelijking: een goed getrainde sporter kan tijdens traditionele krachttraining ongeveer 30-35 procent van de spiervezels activeren. Met de Miha Bodytec is dat ongeveer 85-90 procent. Omdat Miha Bodytec werkt met lichaamseigen weerstand komt er geen of een lage druk op de pezen en gewrichten. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Denk bijvoorbeeld aan figuurcorrectie, sportspecifiek trainen, afvallen, revalideren, opbouwen van spierconditie of gewoon lekker bewegen.

Wie gingen u voor?

Atleten als Usain Bolt (https://www.youtube.com/watch?v=Cf_6JK1Ol88&ab_channel=EBody) en tientallen Nederlandse topsporters zetten Miha Bodytec in om hun prestaties bij het hardlopen, schaatsen, voetballen of hockeyen te optimaliseren. Ook verschillende bekende Nederlanders als Silvie Meis gebruiken Miha Bodytec om in shape te blijven.

Studies over effectiviteit van Miha Bodytec

  • Miha Bodytec is de enige vorm van training die maximale prestaties verhoogt met behulp van verbeterde bewegingssnelheid.
  • Er werd over het algemeen een toename van het prestatievermogen gemeten bij 84% van de deelnemers!
  • Maximale kracht nam al na 4 trainingssessies met 17% toe!
  • 71% van de deelnemers lieten een significante verbetering van het uithoudingsvermogen zien!
  • Krachtuithoudingsvermogen steeg met maar liefst 108% na slechts 12 trainingssessies!
  • Na slechts 4 weken training steeg de maximale prestatie tot wel 30%!
  • De contractiesnelheid steeg gemiddeld 22%. De explosieve kracht van de moeilijk bereikbare diepliggende rompspieren nam zelfs met 74% toe!
  • De gemeten waarden benadrukten het feit dat EMS totale lichaamstraining tot 40% intensiever is dan traditionele krachttraining met gewichten!

* Bron: Onderzoeken aan de Universiteit van Bayreuth (Boeckh-Behrens et al., 2002-2006.) en de Duitse Sport Universiteit Keulen (Kleinöder / Kreuzer / Speicher 2006-2008

Terug naar Miha Bodytec pagina

Beginnen met sporten?

Maak een afspraak of kom gewoon langs!